Konferencija za novinare Festivala svjetske književnosti u Zagrebu

utorak, 25.08.2015.

20150701_125121

Pozivamo vas na konferenciju za novinare Festivala svjetske književnosti u Zagrebu koja će se održati u utorak 25. kolovoza u 12 sati u Knjižnici i čitaonici Bogdana Ogrizovića, Preradovićeva 5. 

O Festivalu svjetske književnosti na konferenciji će govoriti organizatori i sudionici Festivala: programski direktor Festivala Seid Serdarević, pomoćnik ministra kulture Republike Hrvatske Vladimir Stojsavljević, zamjenik pročelnika Gradskog ureda za obrazovanje, kulturu i sport Grada Zagreba Tedi Lušetić, ravnatelj Francuskog instituta u Hrvatskoj Luc Lévy, kustos Moderne galerije Željko Marciuš, glavni urednik HTV3 Dean Šoša i Marko Šunjić, glavni urednik nakladničke kuće Fibra.

Treći Festival svjetske književnosti održat će se od 3. do 11. rujna 2015. u kinu Europa i Knjižnici i čitaonici Bogdana Ogrizovića. Izložba crteža i slika inspiriranih knjigama festivalskih autora bit će otvorena u utorak 1. rujna u 18 sati u Studiju Moderne galerije "Josip Račić", a moći će se pogledati do 13. rujna 2015.

Gosti književnih i filmskih festivalskih programa bit će David Foenkinos, Etgar Keret, Philipp Blom, Filip David, Reinhard Kleist, Clemens Meyer, Ivančica Đerić, Julya Rabinowich, Diego Marani, Ernesto Mallo, Borivoj Dovniković, Sofi Oksanen, Miljenko Jergović, Kristian Novak, Edo Popović, Étienne Davodeau, Ognjen Spahić, Andrej E. Skubic, Oto Horvat i brojni drugi.

Festival se odvija uz pokroviteljstvo i potporu domaćih i stranih institucija, tvrtki i medija.

 
Sponzori